Leiden gaat experimenteren met hybridegras

Leiden stopt mogelijk met de aanleg van kunstgrasveldjes in de openbare ruimte. Afgelopen donderdag  riep de Partij voor de Dieren in Leiden de gemeenteraad op tot een totale ban op kunstgras, ook op sportvelden, maar daar kreeg de partij geen steun voor. Een alternatief voorstel van GroenLinks haalde het wel: het gebruik van hybridegras.

Hybridegras is natuurgras met zo’n tien procent kunstgras. Het versterkt de grasmat die daardoor veel intensiever kan worden bespeeld. Onder meer eredivisieclub Vitesse speelt er sinds een jaar op.

Er is nu afgesproken dat de gemeente binnenkort een proef gaat doen met hybridegras op een plek waar eigenlijk kunstgras was gepland. Het gaat daarbij met name om trapveldjes in parken en bij speeltuinen. Hybridegras is een mengeling van kunstgras en echt gras. Het verstevigt de natuurlijke grasmat zodanig dat er veel vaker op gespeeld kan worden dan op een gewoon grasveld.

Chris de Waard in gesprek met GroenLinks-raadslid Jos Olsthoorn over het toepassen van hybridegras.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×