(foto's: Emile van Aelst).

Bijzondere bomen Singelpark aangeplant

In het Singelpark wordt een arboretumroute aangelegd. De route zal uit honderd bijzondere bomen gaan bestaan. Ongeveer tachtig bomen zijn al aangewezen als arboretumboom. De overige bomen worden aangeplant. Ook worden de bomen voorzien van een informatiebordje. Een prototype daarvan werd vandaag onthuld door wethouder Paul Dirkse.

De bomen in de arboretumroute zijn geselecteerd door de gemeente, in samenwerking met botanisch curator Rinny Kooi van het Singelpark. Bedrijven, instellingen en personen kunnen een boom sponsoren. Dat kost 2.500 euro voor de aanschaf en het planten van de boom.

Woensdag werden twee wierrookceders en een krentenboompje ‘Ballerina’ al aangeplant in het Rembrandpark. Vandaag werd een Amur Kurkboom in het plantsoen geplant, met studentenvereniging Minerva als sponsor. Ook werden er twee kliteiken bij de brug van de Doezastraat onthuld.

Zaterdag staat er een derde plantdag op het programma. De Vrienden van het Singelpark planten dan om 11.00 uur op de Boisotkade twee Zwarte Elzen aan.


Reanne van Kleef sprak met wethouder Paul Dirkse en voorzitter Conny Broeyer Vrienden van het Singelpark over de aanleg van de aanleg van de route in het Singelpark. Questor Friso Postma van Minerva vertelt waarom de studentenvereniging de boom sponsort. Botanisch curator Rinny Kooi legt de keuze voor de bomen in de route uit en spreekt met bestuurslid Jordy van Kampen van de biologiestudievereniging de Leidse Biologen Club over een speciale boom.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×