(Archieffoto: Reanne van Kleef).

ZZ Leiden Basketball wint moeizame wedstrijd van Aris Leeuwarden

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball won donderdagavond in de Vijf Meihal met 72-65 van Aris Leeuwarden. Beide teams wisten moeilijk tot scoren te komen, pas in het vierde kwart werd het verschil gemaakt. De ploeg uit Leiden wist wel alle vrije worpen te benutten. ZZ Leiden staat nu op de tweede plaats in de Dutch Basketball League.


Rolf Marselis sprak na afloop met ZZ Leiden coach Paul Vervaeck en met spelers Jonathan Lee en Daviyon Draper.

Volgens coach Paul Vervaeck was het een moeilijke wedstrijd. “We hebben niet goed gespeeld. Er zat te weinig energie in het spel. Aan de andere kant heb ik ook tegen de spelers gezegd dat er één ding is dat wij moeten doen, dat is elke wedstrijd winnen. Het liefst natuurlijk met mooi spel, ook voor het publiek. Ik kan niet zeggen dat we dat vandaag hebben gedaan.”

Voor de nieuwe Amerikaanse spelverdeler Jonathan Lee was het de eerste thuiswedstrijd. Hij begon wat zenuwachtig aan de wedstrijd maar kwam in de tweede helft beter in zijn spel.  De andere Amerikaan, Daviyon Draper, was wederom de uitblinker aan Leidse kant en werd ook tot speler van de maand verkozen.

Zaterdag speelt ZZ Leiden Basketball uit tegen BS Weert.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×