Leiden, Leiderdorp en Zoeterwoude vragen minister om extra rijstrook A4

De files op de A4 zijn een grote ergernis van veel automobilisten. In een brief aan minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu vraagt de gemeente Leiden nu samen met Leiderdorp en Zoeterwoude om zo snel mogelijk een extra rijstrook op de A4 te realiseren.

De minister heeft al vijftig miljoen euro vrijgemaakt om het knelpunt rond Leiden, Leiderdorp en Zoeterwoude op te lossen. De maatregelen voor de korte termijn hebben echter onvoldoende effect. Met de gezamenlijke brief laten de drie gemeenten zien dat ze het belangrijk vinden dat de problemen op de A4 snel worden aangepakt.

“Er zijn allerlei redenen waarom het nog heel lang kan duren voordat de rijstrook er is”, vertelt wethouder Paul Laudy. “We zeggen nu samen dat we het belangrijk vinden dat de minister daar vaart mee maakt. Als je iets echt wilt moet je daar aandacht voor blijven vragen. Dat we dit nu met drie gemeenten samen doen, is denk ik een heel duidelijk signaal aan de minister.”


Reanne van Kleef sprak met wethouder Paul Laudy over de brief die de drie gemeenten aan de minister hebben gestuurd.

Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×