DIOK-speler Benjamin Garcia scoort de eerste try tegen The Bassets. (Foto: Els Barnas).

DIOK in spectaculair slotstuk langs The Bassets

In Sassenheim werd zaterdag dé derby in de Rugby Ereklasse gespeeld. Daar nam DIOK het op tegen The Bassets. De ploeg uit Leiden is voor de tweede fase van de competitie al veroordeeld tot de degradatiepoule en was daardoor de ‘underdog’. In de laatste seconde van de wedstrijd wist DIOK nog een penalty te scoren en won daardoor met 16-18.


Reanne van Kleef sprak met DIOK-speler Freek de Romijn over de overwinning op The Bassets, de verwonding die hij aan de wedstrijd heeft overgehouden en zijn winnende kick.

Voor The Bassets stond naast de eer ook nog een plaats in de kampioenspoule op het spel. Voor hen wordt het na het verlies lastig om bij de eerste zes ploegen te komen. DIOK-speler Freek de Romijn hoopt stiekem dat The Bassets ook in de degradatiepoule belanden. Niet omdat hij het de ploeg uit Sassenheim niet gunt, maar omdat het de mooiste wedstrijden van het seizoen zijn. “Voor The Bassets zou ik het leuk vinden als ze door zijn. Maar als ze bij ons in de poule komen betekent het dat we dit seizoen nog twee keer tegen ze spelen. Voor de spelers, publiek en staf zijn deze wedstrijden gewoon heel erg gaaf.”

De Romijn wist overigens zelf ‘de winnende’ te scoren. Nadat hij eerst een conversie had gemist, kreeg hij in de laatste seconden nog een penalty die wel tussen de palen ging. Zo wist hij de wedstrijd toch nog tot een goed einde te brengen. “Er stond wel heel veel druk op mijn schouders. Zeker als je je teamgenoten met hun handen voor hun gezicht ziet staan omdat ze niet durven te kijken. Als je dan ook nog eens de aanloop neemt en uitglijdt, zit je hart helemaal ergens in je keel. Dan is het wel heel gaaf om, terwijl je op de grond ligt, van je teamgenoten te horen dat we hebben gewonnen.”

 

Advertentie

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×