(Foto's: PR).

152 Leidse schrijvers bij schrijfmarathon Amnesty Leiden

Amnesty International Leiden organiseerde afgelopen zaterdag een schrijfmarathon in bibliotheek BplusC. De actie was onderdeel van de wereldwijd georganiseerde schrijfmarathon door Amnesty International. Geïnteresseerden konden kaarten sturen naar mensen die groot onrecht zijn aangedaan en brieven naar verschillende autoriteiten om vrijlating van mensen te eisen. In Leiden zijn er 374 brieven en 374 kaarten geschreven door 152 schrijvers.

Een van de schrijvers was Gabriel. Hij kan zelf net twee maanden schrijven en wilde heel graag een kaartje naar Fomusoh Ivo Feh sturen. Fomusoh zit in de gevangenis in Kameroen voor het doorsturen van een sms’je. Ook Egbert Meyer, voormalig Nederlandse rechter bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens, was aanwezig. Hij deed een kort openingswoord waarna hij zelf druk aan het schrijven sloeg. Jenny Goldschmidt, oud voorzitter van de Commissie Gelijke Behandeling, kwam ook langs om een aantal brieven te schrijven.

Alle geschreven brieven en kaarten worden deze week verstuurd naar de verschillende mensen en autoriteiten.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×