Science071 Jaaroverzicht

science071In deze uitzending van Science071 namen we de wetenschap van het jaar 2016 met je door. Wat is er allemaal gebeurd en wat is ons het meest bijgebleven? We blikten terug op de perikelen uit Tukije, de Nederlandse Nobelprijswinnaar, de referenda en we vroegen onze luisteraars wat zij hoopten dat de wetenschap ons gaat brengen. Daarnaast bespraken we hét wetenschapsnieuwtje van het jaar.

 

Er gebeurde een hoop in Turkije dit jaar. Ook op het gebied van de wetenschap. Een van onze vaste gasten was Petra de Bruijn, universitair docent Turkse kunst en cultuur in Leiden. We spraken over een petitie van een groep wetenschappers, hoogleraar Erik-Jan Zurcher die zijn onderscheiding teruggaf en een over een Turkse James Bond film met een politieke ondertoon. 

Een van de plekken waar radio Sleutelstad vaak aanstaat is de fietsenstalling bij het centraal station. Redacteur Lieuwe van Slooten ging er langs om de mensen te vragen wat zij weten van wetenschappers. En wat ze hoopten dat de wetenschap ons zal gaan brengen in 2017.  

 

2017 was het jaar dat de Ben Feringa de Nobelprijs won. Redacteur Twan van Dodewaard nam het nog een keer met ons door. Waarom won die ook al weer? 

 

2016 was voor de redactie van Science071 een jaar vol met hoogtepunten. Toch moet er een keuze worden gemaakt welk wetenschapsnieuwtje het meest is bijgebleven. Volkomen objectief is de keuze dit jaar gevallen op de “nootjesterugvindmethode” van grondeekhoorns in Zuid-Afrika. Want hoe vinden ze hun verstopte nootjes eigenlijk terug?

Volgende week weer een normale uitzending van Science071.

Advertentie

Nieuws Science


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×