Jazz on Sunday gaat veertigste jaargang in

In maart bestaat Jazz on Sunday veertig jaar. Dat wordt 12 maart, de officiële oprichtingsdatum, gevierd met een knallend feest. Aanstaande zondag is de eerste editie van 2017 weer gratis bij te wonen in de Grote Beer. Voor trouwe bezoekers zullen er een aantal oude bekenden voorbij komen.

530830_299053936875307_1310454231_nHet concert op 8 januari wordt opgeluisterd door Jos van Beest and Friends bestaande uit Jos van Beest (piano), Dolf del Prado (bass), Ben Schröder (drums) en Frits Kaatee (sax/clarinet). Van Beest zet zijn stukken vaak in op geïmproviseerde intro’s, waarbij de thema’s verrassend worden ingeluid. Na zijn ontmoeting met de legendarische jazzpianist Oscar Peterson zijn er in Japan inmiddels dertien albums van hem uitgebracht.

Del Prado is de bekendste Leidse contrabassist en heeft met veel grote artiesten het podium gedeeld. Del Prado staat bij jazzmusici bekend vanwege zijn virtuoze basloopjes en enthousiasme tijdens het spelen. De virtuoze en swingende Ben Schröder speelt sinds zijn 13e drums en maakt sinds het eind van de jaren ’70 onderdeel uit van het trio Jos van Beest. Ook maakt hij sinds het eind van de jaren ’80 onderdeel uit van het Rob Agerbeek Trio. Frits Kaatee tenslotte is een echte allround saxofonist met een zeer groot repertoire van dixieland tot swing en mainstream jazz.

Het concert in de Grote Beer start op zondag 8 januari om 16.00 uur. De toegang is gratis.


Reanne van Kleef sprak met organisator Trudy Kwik over de komende editie en het 40-jarig bestaan van Jazz on Sunday.

Cultuur Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×