Het gesloten clubhuis van de Hells Angels in Haarlem.  (Foto: Politie).

Ook aanhouding in Leiden na inval bij Hells Angels

Gisteravond heeft de politie rond 20.00 uur alle leden van het Haarlemse chapter van de Hells Angels aangehouden. Zij worden verdacht van deelname aan een criminele organisatie. Een aantal leden wordt daarnaast verdacht van onder andere afpersing, bedreiging, geweld en brandstichting.

Het gaat om negen mannen in de leeftijd van 35 tot en met 64 jaar, afkomstig uit Haarlem, Leiden, Gouda, Alkmaar en IJmuiden. Daarnaast is een tiende verdachte aangehouden: een 32-jarige vrouw uit Haarlem, zij is geen lid maar wel verbonden aan het chapter.

Strafrechtelijk onderzoek startte in 2015

De aanhoudingen zijn verricht in een vanaf 2015 lopend strafrechtelijke onderzoek, waarbij negenentwintig zaken uitvoerig zijn bekeken. Hieruit kwam de verdenking naar voren dat leden van de Haarlemse Hells Angels in wisselende samenstelling bij deze incidenten betrokken waren.

Tien verdachten

In een gezamenlijk actie van politie en OM zijn de tien verdachten aangehouden in het clubhuis van de Hells Angels aan de Baljuwslaan, in woningen in Haarlem en de penitentiaire inrichting in Heerhugowaard. Ook worden er doorzoekingen gedaan in het clubhuis en panden in Zwijndrecht, Gouda, Leiden, Warmond, Alkmaar, Hoofddorp, Velsen-Zuid, IJmuiden, Heerhugowaard en Haarlem.

Hierbij zijn medewerkers uit meerdere eenheden en arrondissementen betrokken. Op last van burgemeester Wienen van Haarlem is het clubhuis daar gesloten. Het Openbaar Ministerie heeft ook beslag op het pand gelegd.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×