(Foto: Plaatselijke Kamer van Verenigingen).

Oude Leidse straatnaamborden worden weggegeven

De Leidse binnenstad heeft de afgelopen maanden nieuwe straatnaambordjes gekregen. De zeshonderd oude borden zijn bewaard en worden binnenkort weggegeven. De Gemeente Leiden heeft aan de Plaatselijke Kamer van Verenigingen (PKvV) gevraagd om een actie te bedenken voor studenten. Daar is de Leidse Straatnaambordenactie uit voortgekomen.

Straatnaamborden zijn een gewild item onder studenten en met de actie kunnen zij nu een bord van hun eigen straat winnen. Dat kan door iets leuks te doen voor die straat: van de hond van de buurman uitlaten tot een flashmob of buurtbarbecue. Op de Facebookpagina van de PKvV worden binnenkort de details bekend gemaakt. Hoewel de actie zich richt op studenten, kunnen ook andere geïnteresseerde Leidenaren meedoen.

De nieuwe straatnaambordjes hebben een historisch uitstraling dat past bij de historische binnenstad van Leiden. Onder elke naam staat een korte uitleg hoe de straat aan zijn naam is gekomen. De straatnaambordencommissie heeft daarbij geadviseerd. De nieuwe borden gaan honderd jaar mee.


Reanne van Kleef sprak met Jos van den Broek van de straatnamencommissie en met Nienke Rodenhuis en Roosmarijn van de Velde van de PKvV over de Leidse straatnaambordenactie. 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×