Bouw Project Alpha van start in Lammenschansdriehoek

0

Gisteren werden aan de rand van het Bètaplein in de Lammenschansdriehoek de heiwerkzaamheden afgerond die nodig waren voor de bouw van de Alpha Toren achter het gebouw van ROC Leiden. Dat moment werd gemarkeerd met een gezamenlijke start-bouw-handeling door de gemeente Leiden, ontwikkelaar Green Real Estate en belegger Vesteda en bouwer Waal.

Chris de Waard sprak rond de starthandeling met wethouder Laudy en met Pieter Knauff van pensioenbelegger Vesteda, Aart Jan Verdoold van ontwikkelaar Green Real Estate en met Joachim van Diest die zich met andere omwonenden lang verzette tegen de bouw van de Green Tower zoals het gebouw in eerste instantie werd genoemd.

In de toren komen 134 huurappartementen van zo’n 80 m2 in het middensegment. De oplevering is medio volgend jaar. Op de begane grond komen commerciële ruimtes en op het dak van het lage deel van Project Alpha komt een gezamenlijke daktuin voor de bewoners. Alle info over het project staat op www.hureninalpha.nl.

Omwonenden uit de naastgelegen Burgemeesters- en Professorenwijk hebben zich lang tegen de bouwplannen verzet. Die zijn daarop aangepast, waardoor de toren die nu gebouwd wordt een stuk lager is dan in de oorspronkelijke plannen. Een aantal van die tegenstanders van het eerste uur woonde gisteren de startbijeenkomst en en toonde zich tevreden met het bereikte resultaat.

Delen
LeidenWalk

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de Leidse gemeentepolitiek en bericht daar over.

Deze site gebruikt cookies. Lees meer over onze cookies.