(Foto's: Annabel van der Meulen).

Reizen in een tijdcapsule met de REXperience

Naturalis ontvangt 1.250.000 euro voor de REXperience, een spectaculaire publieksattractie in de dinosauriërzaal van het nieuwe museum. Dat maakte de BankGiro Loterij gisteren bekend tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala in de Beurs van Berlage in Amsterdam.

Met de REXperience reizen de bezoekers in een tijdcapsule terug naar de wereld van 66 miljoen jaar geleden, het dinotijdperk. Een spannende ontmoeting met een levensechte Tyrannosaurus rex kan dan niet uitblijven. Naturalis verwacht met deze laagdrempelige attractie een groot en nieuw museumpubliek aan te trekken, vooral de families met kinderen die nu nog niet vaak een museum bezoeken.

Tijdens de REXperience stap je met dertig anderen in een futuristische cabine waar je kijkt naar een prehistorische film.

Annabel van der Meulen in gesprek met woordvoerder Susanne van Straaten. 

Naturalis krijgt elk jaar een vaste bijdrage van 300.000 euro van de BankGiro Loterij. Bovendien kreeg het museum dit jaar van de loterijdeelnemers een cheque van 204.597 euro. Deelnemers kunnen geoormerkt meespelen en dragen dan de helft van hun maandelijkse lotprijs af aan Naturalis.

De BankGiro Loterij is dé cultuurloterij van Nederland. Hoogtepunt in de samenwerking met Naturalis tot nu toe is de komst van T. rex Trix naar Leiden en de tentoonstelling T. rex in Town, waarvoor Naturalis in 2015 al een eenmalige bijdrage van 1,2 miljoen euro kreeg. De tentoonstelling trok tot nu toe al zo’n 200.000 bezoekers en is nog te zien tot 5 juni 2017.

 

Advertentie

Leiden Nieuws


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×