Dit jaar is de Oude Sterrenwacht verwerkt in de medaille van Leiden Marathon. De kleuren van de linten voor de verschillende afstanden kunnen nog veranderen. (Foto's: Leiden Marathon).

Leiden Marathon onthult glow in the dark medaille

Ieder jaar kiest de organisatie van Leiden Marathon een ander historisch Leids gebouw om in de medaille te verwerken. Dit jaar is dat de Oude Sterrewacht. De medaille is grijs en de maan en sterren zijn duidelijk in wit aangegeven. Deze zijn ook nog eens glow in the dark.


Reanne van Kleef sprak met voorzitter Tjeerd Scheffer van Leiden Marathon over de nieuwe medaille.

“Vorig jaar weken we van onze traditie af en daar was niet iedereen even blij mee”, vertelt voorzitter Tjeerd Scheffer van Leiden Marathon. Toen werd er niet voor een monument gekozen, maar voor het nieuwe beeldmerk van het populaire hardloopevenement.

Hoewel de Leidse marathon al toe is aan de 27e editie, is Scheffer niet bang dat de monumenten straks ‘op’ zijn. “Leiden kent ruim 3000 monumenten en zeker tien daarvan komen nog in aanmerking om op een volgende medaille te staan. We kunnen nog even vooruit.”


Lopers van alle afstanden krijgen de glow in the dark medaille. Alleen de medaille van de hele marathon is iets groter dan de rest. Verder onderscheiden ze zich in de kleuren van de linten. De medailles worden niet zomaar weggegeven benadrukt Scheffer. “Wie er één wil hebben, zal er echt voor moeten lopen.” De verschillende afstanden van de Leiden Marathon worden gelopen in het weekend van 20 en 21 mei.

 

 

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×