Baanbrekend onderzoek, een nieuwe bachelor en wetenschapsgeld

Jos Winnink over het herkennen van baanbrekend onderzoek, onderwijsdirecteur Ruth Prins over de nieuwe bacheloropleiding Security Studies, wetenschap en de politiek met Tweede Kamerlid Paul van Meenen (D66) én het laatste wetenschapsnieuws met redacteur Twan van Dodewaard.  Dit en meer in  de uitzending van Science071 van deze week!

 

Wekelijks interviewen wij bij  Science071 vele wetenschappers. Dat gaat over uiteenlopende onderwerpen, maar een ding hebben ze gemeen: ze zouden er waarschijnlijk niet zijn zonder geld van de overheid. Ook voor de aankomende verkiezingen is het weer een onderwerp op de politieke agenda. Leidenaar en politicus Paul van Meenen is hiervoor verantwoordelijk bij de D66. Hij kwam er meer over vertellen in onze uitzending.

Er wordt gelukkig voor ons en voor de geïnteresseerden in de wetenschap veel onderzoek gedaan. Het ene onderzoek wordt vaker geciteerd dan een ander onderzoek.  Niet ieder onderzoek is dus even populair.  Jos Winnink probeert patronen te herkennen in baanbrekend onderzoek. Waarom wordt het ene onderzoek wel een hit, maar een ander niet. 

Komend academisch jaar start een nieuwe bacheloropleiding bij de Universiteit Leiden. De studie “Security Studies” zal gegeven worden op de Haagse Faculteit  Wij spraken onderwijsdirecteur Ruth Prins over de nieuwe studie, waar zij zelf ook een vak zal doceren.

Zoals altijd was er deze week ook wetenschapsnieuws. Dit keer werden we door Twan de wetenschapsman bijgepraat over nieuwe planeten, Neanderthaler-DNA, Dino’s en kikkers.

Leiden Science


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×