(Foto: J.P. Kranenburg).

Al ruim 4.000 inschrijvers voor Joop Zoetemelk Classic

Ruim 4.000 deelnemers hebben zich tot nu toe ingeschreven voor de Joop Zoetemelk Classic die op 18 maart 2017 verreden gaat worden. Toerfietsers die nog willen meedoen moeten snel zijn, want de limiet van 5500 deelnemers komt in zicht.

Teun de Reede in gesprek met Anton Dalhuijsen en Cor Vergeer over de Joop Zoetemelk Classic.

De inschrijving voor de Joop Zoetemelk Classic sluit op 12 maart om 24.00 uur of bij ht bereiken van het maximum van 5.500 deelnemers. Die limiet is ingesteld in verband met de veiligheid. Er is alleen voorinschrijving en geen daginschrijving. Inschrijven kan via www.swift-joopzoetemelkclassic.nl.

Op zaterdag 18 maart wordt de elfde editie van de Joop Zoetemelk Classic verreden. De enige echte Hollandse voorjaarsklassieker voor toerfietsers door het Groene Hart aan het begin van de lente. De opening van het nieuwe toerfietsseizoen. Een eerbetoon aan de grootste Nederlandse wielrenner aller tijden: Joop Zoetemelk. Er zijn verschillende routes over vier afstanden: 150km, 100km, 75km en 50km. Alle routes zijn uitgepijld en met verzorging onderweg.

Joop geeft zelf het startschot

Het officiële startschot voor zijn Classic zal door Joop Zoetemelk zelf gegeven worden om 8.30 uur op de startlocatie in Park de Bult bij Swift. Na het startschot stapt Joop op de fiets voor zijn tocht door het Groene Hart vergezeld van familie en vrienden. De routes gaan over wegen, waarop Joop als nieuweling en junior bij Swift zijn trainingsrondjes reed.

Joop Zoetemelk is fietsmaatje

Als hij weer terug is bij Swift vindt om 15.00 uur het startevenement plaats van Fietsmaatjes Leiden-Leiderdorp. Onder het toeziend oog van de Leidse wethouder Roos van Gelderen zal Joop op een duofiets iemand die zelf niet meer kan fietsen meenemen voor een ritje over het parcours bij Swift. Het doel van de Stichting Fietsmaatjes is om mensen die zelf niet meer kunnen fietsen met een fietsmaatje toch weer naar buiten te laten gaan.

Leiden Leiderdorp Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×