(Foto: Henk Hommes).

Kim Vermaas wint goud op NK tafeltennis

Kim Vermaas heeft op het NK tafeltennis in Zwolle goed gepresteerd.  De speelster van Scylla wist in het mixed-dubbel de titel in de wacht te slepen. Met gelegenheidspartner Rajko Gommers won Vermaas de finale met 3-2 van Barry Wijers en Carla Nouwen.


Reanne van Kleef sprak met Kim Vermaas over het goud en brons op het NK tafeltennis.

Voor Vermaas en Gommers was het de tweede keer dat ze de dubbeltitel binnenhaalden. Ook in 2015 toonde het duo zich al de sterkste van Nederland. Wanneer Vermaas had kunnen uitkomen in het Dames dubbel hadden daar kansen op nog een titel gelegen. Een blessure van dubbelpartner Britt Eerland, afgelopen jaar nog Nederlands kampioen, maakte dat echter onmogelijk.

Vermaas was ook in het individuele toernooi op dreef. Pas in de halve finale moest ze het met 4-0 afleggen tegen de latere winnares Li Jie. Geen schande want de verdedigster hoort tot de internationale top en won afgelopen maand nog Europese Top-16. In de finale had Li Jie dan ook weinig tegenstand. Met 4-2 winst op Yana Timina werd ze de terechte kampioen.

Samen met Li Jie en de dan hopelijk herstelde Britt Eerland zal Vermaas morgen in de strijd voor EK-kwalificatie uitkomen voor het nationale team tegen Griekenland.

Advertentie

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×