(Foto: Chris de Waard).

Gemeente Leiden uitgeteld na lange verkiezingsavond en -nacht

Pas begin van de middag was de gemeente Leiden klaar met het tellen van alle stemmen van de Tweede Kamerverkiezingen die gisteren werden gehouden. De voorlopige uitslag is zojuist bekend gemaakt. Het voorlopige karakter betekent niet dat de cijfers nog veranderen, maar dat er nog aan enkele formaliteiten moet worden voldaan.

De definitieve cijfers wijken iets af van wat afgelopen nacht rond 3.30 uur bekend werd gemaakt. Hieronder de meest actuele cijfers. D66 krijgt nu 21% van de stemmen in plaats van 20,9% en ook GroenLinks haalt een tiende procent meer en komt nu op 17% rond.

De opkomst in Leiden was 84,4%. Dat betekent dat 78.161 van de in totaal 92.569 stemgerechtigden zijn opgekomen. Van hem brachten er 173 een blanco stem uit, 255 stemmen waren ongeldig. De uitslag op wijkniveau volgt later.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×