Spelers van TOP bedanken de supporters. (Foto: René van Dam).

Korfballers van TOP winnen eerste play-off om landskampioenschap

TOP/Quoratio uit Sassenheim is de play-offs van de Korfbal League goed begonnen. De landskampioen van vorig jaar won zondag voor eigen publiek het eerste duel in de best-of-three serie met 24-20 van het LDODK/Rinsma Fashion uit Gorredijk (Friesland).

TOP lijkt precies op tijd zijn vorm gevonden te hebben. Na de sterke laatste competitiewedstrijd hielden de Sassenheimers het niveau vast in de eerste play-off tegen LDODK. De Friezen hadden in de competitie drie punten gehaald tegen TOP maar kwamen zondagmiddag niet in de buurt van een goed resultaat. De thuisploeg speelde een uitstekende wedstrijd.

Na de 2-0 opening was LDODK alleen maar in de achtervolging geweest. Voor de rust had de ploeg de achterstand nog beperkt kunnen houden en na het eerste deel stond het 13-11. TOP kon daarna zijn spel vasthouden terwijl de ploeg uit Gorredijk geen oplossing vond om de verhoudingen te draaien. TOP liep uit naar een voorsprong van maximaal negen punten (22-13). LDODK kwam nog een beetje terug in de laatste minuten en verkleinde de achterstand van 24-16 naar 24-20. Het was alleen te laat en TOP haalde het eerste play-offpunt binnen.

“Ik vond dat wij echt de baas waren en vooral dat geeft een goed gevoel”, zei Celeste Split. “Het lijkt er op dat we eindelijk de vorm te pakken hebben waar we zo lang naar gezocht hebben. Natuurlijk gaat het om het winnen maar de manier waarop we dat hebben gedaan, geeft gewoon zelfvertrouwen. Als we het op dezelfde manier kunnen aanpakken volgende week, dan moeten we ook in Friesland kunnen winnen”.

Zaterdag 1 april wordt de 2e play-off wedstrijd gespeeld om 20.00 uur in Gorredijk. Ondanks dat het 1-0 in het voordeel van de Sassenheimers is, staat zaterdagavond het scorebord gewoon weer op 0-0. Het blijft spannend wie straks naar de finale van de Korfbal League gaat op zaterdag 8 april in de Ziggo Dome in Amsterdam.

Regio Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×