TOP wint korfbalfinale in Ziggo Dome

Korfbalvereniging TOP/Quoratio uit Sassenheim heeft de nationale korfbaltitel in de zaal veroverd. De Sassenheimers waren in de finale met 22-18 te sterk voor verrassend finalist AKC Blauw-Wit uit Amsterdam.

De laatste drie jaar was het slotstuk van de zaalcompetitie een onderonsje tussen TOP en PKC. Laatstgenoemde werd echter zeer verrassend uitgeschakeld door Blauw-Wit, waarmee de hegemonie van PKC werd verbroken.

Zowel TOP als Blauw-Wit kwamen niet lekker uit de startblokken. Er werd aan beide kanten een legio aan kansen gemist, waardoor het scoren maar moeizaam op gang kwam. Dit leek thuisspelende ploeg Blauw-Wit niet slecht uit te komen. De underdog wist gedurende de eerste helft zelfs even een gat van twee punten te slaan. TOP wist zich echter nog voor rust terug te vechten en vlak voor rust te voorsprong te pakken.

Na rust leek TOP ineens stukken sterker dan de ploeg uit Amsterdam. De Sassenheimers wisten door het neerzetten van een aantal degelijke aanvallen op rij de marge uit te breiden naar twee punten. Het bleek een niet meer in te lopen marge voor Blauw-Wit, dat met de minuut slordiger ging spelen. Toen na zestig minuten korfbal het eindsignaal klonk was de eindstand 22 – 18 maar was de wedstrijd allang gespeeld.

 

 

Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×