Uitvaarten worden steeds persoonlijker

Uitvaarten in ons land worden steeds meer toegesneden op de persoon. Naarmate de hele samenleving individualistischer wordt is er ook steeds minder behoefte aan traditionele begrafenissen. Vroeger verliepen die bijna allemaal op soortgelijke manier. die tijd ligt achter ons. Tegenwoordig zijn uitvaarten steeds meer gericht op de persoon waar afscheid van genomen wordt.

Het fenomeen dat uitvaarten individualistischer worden, begint al bij de koffietafel. Veel mensen kiezen niet meer voor de traditionele koffie of thee met gebak of een koek, maar voor iets dat meer past bij de overledene. Dat kan echt van alles zijn, zolang de het maar aansluit bij de overledene.

Verder streven steeds meer mensen er naar om een uitvaart geen trieste bedoening te laten zijn. Juist de mooie kanten van het leven van de overledenen worden benadrukt en gevierd. Door het laten horen van bepaalde muziek, foto’s, video’s, de dresscode of de kist.

Wat ook verandert is de plek waar afscheid van de overledene wordt genomen. Dat gebeurt lang niet meer altijd op een traditionele locatie  Zo is het vaak mogelijk om bijvoorbeeld afscheid te nemen op een plek waar de overledene graag was.

Het is de verwachting dat in de toekomst steeds meer begrafenissen persoonlijker zullen worden. Er zijn dan ook steeds meer uitvaartmaatschappijen die op deze veranderingen in willen spelen. Zo ook Uitvaartcompact.nl dat er alles aan doet om de uitvaart zo persoonlijk mogelijk te maken.

Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×