Bijeenkomst ideeën herinrichting stationsgebied

8

Een burgerpanel dat zich bezighoudt met de inrichting van de omgeving van Leiden Centraal roept alle Leidenaren op om op 25 april mee te komen denken over de plannen van de gemeente rond het station.

“Het stationsgebied heeft te maken met veel hoogbouw, leegstand van kantoorpanden en weinig groen. Het is on-Leids,” zo vinden de omwonenden van het stationsgebied die met hun voorstel ‘Leiden Centraal Park’ onlangs het winnende idee hadden bij de Burgertop L750. Het burgerpanel vindt dat alle wijken invloed moeten hebben op de nieuwe inrichting van het stationsgebied.

Het burgerpanel wil een park aanleggen om van het gebied een aantrekkelijke plek te maken voor de 100.000 reizigers die er dagelijks langskomen.

Dinsdag 25 april vindt de bijeenkomst plaats bij Galerie Café Leidse Lente, Haagweg 4 om 20.00 uur.

Delen

8 reacties

 1. Piet Pekelharing op

  Een herinrichting van het Stationsgebied? Alweer????? De vorige heeft pas zo’n 20 jaar geleden plaatsgevonden en toen is er ook naar de ideeën van bewoners gevraagd.

  • En weinig met die ideeën gedaan blijkbaar. Het gebied is totaal GEEN visitekaartje voor de stad.
   Leiden bouwt graag de boel vol met hoge gebouwen en dan blijft er geen ruimte over voor groen. Maar ja, wat moet een mens ook met schone lucht? Ik zou het niet weten….

   • Je kunt voor een gebied natuurlijk ook eerst een coherente stedenbouwkundige visie ontwikkelen, architecten daarmee aan het werk laten zetten en dan pas laten bouwen. In Leiden doen ze het blijkbaar andersom, al is hier zelden sprake van echte visies. Men rommelt liever wat aan en probeert om de zoveel jaar wanhopig een herinrichting (nieuw straatmeublair, extra bloembakken, sierklinkers, dat soort dingen) zonder dat het ooit echt wat wordt.

 2. Ik heb niets aan een stukje groen als ik de trein wil halen, het Terweepark ligt verder van het station en is niet handig om verder te reizen of aan te komen

 3. Josina, je hebt helemaal gelijk. Bovendien moeten voor het scheppen van ruimte voor de bussen alle bomen uit dat Terweepark worden verwijderd. Dat zijn dan weer 44 bomen minder in Leiden. Afgaande op de sterke toename van het aantal busreizigers is dat Terweepark nu al veel te klein, dus die oude villa aan de Rijnsburgerweg zal ook gesloopt moeten worden. Al met al dus geen verbetering.

 4. Een Leids burger op

  Een goed idee is dus om dat busstation helemaal niet te gaan verplaatsen naar het Terwee-park.

Over de auteur

Je bent nu offline