(Foto's: Chris de Waard en Emile van Aelst).

Ruim 8.000 bezoekers op open dag parkeergarage

De nieuwe ondergrondse parkeergarage bij Molen de Valk is in gebruik genomen. En hoe. Auto’s kunnen er nog niet parkeren, dat kan vanaf Koningsdag, maar vele duizenden mensen hebben inmiddels een kijkje genomen.

IJsbrand Terpstra maakte tijdens de open dag een rondje door de garage en sprak met bezoekers en organisatie.

Vrijdag was het aantal tijdens de garage disco nog beperkt. Op last van de brandweer mochten er niet meer dan 400 mensen tegelijk in de garage aanwezig zijn. Dat gold weliswaar ook tijdens de open dag annex garage sale die zondagmiddag werd gehouden, maar toen ontstond er al snel een uren aanhoudende stroom van komende en vertrekkende belangstellenden. In totaal zo’n 8.000.

Armin van Buuren

Niet alleen de ‘gewone Leidenaar’ bleek benieuwd naar het ‘achtste wereldwonder’ zoals wethouder Laudy de garage noemde bij de officiële opening. Ook Armin van Buuren kon zijn nieuwsgierigheid niet bedwingen en kwam vrijdag op de ondergrondse disco af.

“Nee ik heb hier geen rol, maar ik ben natuurlijk ook gewoon Leidenaar en wilde het wel eens zien,” aldus de dj die donderdag voor het eerst niet in Leiden optreedt tijdens Koningsdag. “Het lukt echt niet dit jaar. Ik sta op 12 en 13 mei twee keer in een uitverkochte Arena en we doen ook nog try-outs op 5 en 6 mei in de Brabanthallen.”

Van Buuren gaat in overleg met zijn management op zoek naar een andere datum. “Want ik wil natuurlijk wel gewoon wat doen voor Leiden. Dit is toch mijn stad. Misschien is 3 oktober een beter moment,” zegt Armin die ook weleens in de Lammermarktgarage zou willen draaien: “Dit is pas écht underground!”

Kinderziektes

Niet alles verliep helemaal vlekkeloos tijdens de verschillende evenementen, maar grote problemen deden zich niet voor. Er waren enkele kinderziektes. Zo bleken de liften vrijdag aan het einde van de avond niet te erken, waardoor het disco-publiek naar de uitgang moest lopen. Een wandeling van ongeveer een kilometer. Zondag vielen ze ook weer even uit. Bovendien bleek de WiFi niet te werken. en dat is lastig als je wilt dat iedereen foto’s en filmpjes de wereld instuurt. Op 22 meter onder de grond is er geen gewone ontvangst mogelijk.

Cultuur Economie Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×