Terugblik topsportweekend 29 en 30 april

Leiden kent veel topsporten en topsporters. Wie doen er mee om nationale en internationale titels? Wie heeft het goed gedaan en wie wat minder? Topsportcoördinator Tjeerd Scheffer blikt iedere week terug op het weekendprogramma van de Leidse topsporten.


Tjeerd Scheffer blikt in SPORT071, het sportprogramma van Sleutelstad FM, terug op het afgelopen topsportweekend. Deze week:  rugby (DIOK), basketbal (ZZ Leiden) en waterpolo (De Zijl Zwemsport) en tafeltennis (Scylla).

De mannen van Scylla hebben dit weekeinde voor een megastunt gezorgd. In Zoetermeer werd de tweede halve finale van de play-offs met 1-3 gewonnen van Enjoy & Deploy Taverzo, waarvan een week eerder thuis nog met dezelfde cijfers was verloren. Een regelrechte stunt natuurlijk, vooral omdat Taverzo de regerend landskampioen is en dus zeker in eigen huis dik favoriet was. Met de Belgische Nigeriaan Kazeem Nasiru (wint op de foto van Wim de Leeuw tegen Kovac) in bloedvorm en een gedegen zege van Gerard ‘Piet’ Bakker maakte Scylla echter duidelijk, dat sport onvoorspelbaar is en daarom zo enorm boeiend. Komende zaterdag gaat Scylla dus andermaal naar Zoetermeer voor de derde, beslissende wedstrijd.

Voor een positief moment zorgden ook de rugbyers van DIOK. In Hoek van Holland werd met 0-24 gewonnen van Hookers en daarmee plaatste de Leidse ploeg zich voor 99,9 procent zeker voor de finale om de National Plate, die prijs voor de teams, die zijn uitgeschakeld voor de titel. Alleen een enorme nederlaag komende zaterdag thuis tegen Waterland, zou nog roet in het eten kunnen gooien, maar daar gaat niemand van uit.
Op de foto ontvangt Alex Barnas het ovaal (foto Els Barnas).

Minder goede berichten uit de werelden van het basketball en waterpolo. Zorg en Zekerheid Leiden verloor woensdag (81-92) en zondag (78-64) twee keer van Landstede Zwolle en staat in de best-of-seven halve finale nu met 1-2 achter. In beide wedstrijden werd er in beslissende perioden heel slecht gespeeld. Er moet nu dinsdag thuis gewonnen worden, want anders gaat het seizoen vermoedelijk zaterdag in Zwolle op slot. Een seizoen dat – hoe het ook afloopt – door de trouwe fans zo snel mogelijk vergeten zal willen worden. (Foto van Richard Koolen: Kherrazi krabbelt op.)

Voor de waterpoloërs van De Zijl zit het seizoen er op. Landskampioen UZSC was in twee wedstrijden te sterk voor de Leidse ploeg. Dat was vooral vrijdag het geval, toen er in Utrecht werd verloren met 13-5. Toch sleepte De Zijl er bijna een derde wedstrijd uit. Thuis werd het namelijk 8-8, waarna strafworpen de beslissing moesten brengen. Die werden door UZSC nét een tikkie beter genomen dan door De Zijl: 2-3.

De vrouwen van ZVL Hawabo waren al uitgeschakeld en moeten op zoek naar een nieuwe coach. Tim van der Meer wil nog té graag zelf spelen en daar komt hij te weinig aan toe. Van der Meer had twee jaar de leiding over de Leidse ploeg en won vorig jaar de titel en de beker. Hij sluit niet uit, dat hij in de toekomst weer langs de rand van het zwembad zal staan.

Uitgebreide verslagen zijn te lezen op de website van Topsport Leiden.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×