Gedeputeerde Rogier van der Sande wordt dijkgraaf. (Foto: Provincie Zuid-Holland).

Gedeputeerde Van der Sande wordt Dijkgraaf

Rogier van der Sande wordt de nieuwe Dijkgraaf van het Hoogheemraadschap Rijnland. De Verenigde Vergadering van het waterschap heeft hem voor benoeming voorgedragen. Van der Sande is inmiddels zes jaar gedeputeerde voor de VVD in Zuid-Holland en heeft als portefeuille onder andere financiën, personeel en organisatie, bestuur en internationaal en Europees beleid. Eerder was hij wethouder voor de VVD in Leiden.

“Met Rogier van der Sande krijgt het waterschap een modern boegbeeld en een excellent bestuurder als nieuwe Dijkgraaf. Hij is een fijne collega en heeft in de provincie zakelijkheid en transparantie gebracht,” zo laat zijn collega VVD-gedeputeerde Floor Vermeulen optekenen.

Volgens VVD-fractievoorzitter Tiemen Brill gaat de provinciale VVD-fractie Van der Sande missen in het provinciebestuur. “Maar gelukkig blijft hij behouden bij een belangrijk waterschap voor Zuid-Holland. Onder zijn leiding zijn de belastingen flink verlaagd,” aldus Brill.

De benoeming van Van der Sande in op 1 september aanstaande. Op die datum vertrekt de huidige Dijkgraaf Gerard Doornbos. Voor die tijd moeten provincie en Rijk nog instemmen met de benoeming. Tot die tijd blijft Van der Sande aan als gedeputeerde.

De fractie van de VVD in Zuid-Holland zal een opvolger voor de vacature als gedeputeerde voordragen. Deze opvolger zal begin september in Provinciale Staten worden benoemd. Gedeputeerde Vermeulen zal de rol van Van der Sande als plaatsvervangend commissaris van de Koning namens de VVD overnemen.

Leiden Politiek Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×