(Foto's: Reanne van Kleef).

Jaarlijkse brandblussercontrole bij Hartwijk aan Lammermarkt

Het is belangrijk om brandblussers regelmatig te laten controleren. Zaterdag kan dat weer tegen een kortingstarief bij ijzerwaren speciaalzaak W.P. Hartwijk & Zn aan de Lammermarkt. Naast het laten controleren van de brandblusser leren bezoekers hoe je een brand het snelst kunt blussen en wordt er ’s middags voor een hapje gezorgd. Ook staat er een nostalgische brandweerwagen uit het museum van Katwijk voor de deur.


Reanne van Kleef sprak met Wim Hartwijk van ijzerwaren speciaalzaak W.P. Hartwijk & Zn over de brandblussercontroledag.

“Voor de verzekering is het verplicht om elke twee jaar je brandblusser te laten controleren, maar ook voor je eigen veiligheid is het heel belangrijk om dat regelmatig te doen”, legt winkeleigenaar Wim Hartwijk uit. “Na een tijd kan de vloeistof of poeder vast komen te zitten en werkt de blusser niet meer. Dat wil je natuurlijk niet op het moment dat je hem echt nodig hebt.”

Drie mensen van Fire-Control zullen zaterdag alle ingeleverde brandblussers controleren. Omdat ze er dan meerdere tegelijk kunnen doen, is de prijs voor de controle ook lager. Hartwijk:  “We hebben de kosten dit jaar weer op 12,50 euro kunnen houden. En als de blusser wordt afgekeurd, hebben we ook nieuwe blussers voor een kortingsprijs beschikbaar. Maar ook mensen die nog geen brandblusser hebben of een rook- of koolmonoxidemelder willen aanschaffen kunnen zaterdag voordelig bij ons terecht.” Brandblussers kunnen nu al worden ingeleverd bij Hartwijk en ook later weer worden opgehaald.

De dag duurt zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur en tussen 12.00 en 16.00 zijn er hapjes van pizzeria Palermo en Toko Iboe Tjilik. Bezoekers kunnen ook zelf brandblussers uitproberen op een brandje. “Het liefst gebruik je zo’n blusser natuurlijk nooit, maar het is goed om te weten hoe hij werkt als het wél nodig is”, aldus Hartwijk.

Met de nieuwe parkeergarage aan de Lammermarkt is de winkel dit jaar extra goed bereikbaar.

 

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×