(Foto's: Emile van Aelst).

Miljoenen-aankoop Lakenhal vanmiddag gratis te zien in Burgerzaal

Het schilderij Contra Compositie VII van Stijl-oprichter Theo van Doesburg is vanmiddag gratis te zien in de Burgerzaal van het Leidse stadhuis. De Lakenhal kocht het topstuk op 1 maart in Londen waar het via veilinghuis Sotheby’s op de markt werd gebracht. Het museum telde voor het werk 1,9 miljoen euro neer waarvan 150.000 euro uit eigen middelen.

Chris de Waard sprak vanmorgen in de Burgerzaal met museumdirecteur Meta Knol van De Lakenhal over het unieke werk van Van Doesburg.

De presentatie werd live door Sleutelstad uitgezonden en begint halverwege bovenstaande video.

Aan het einde van de dag wordt het schilderij weer ingepakt. Het gaat dan naar Amsterdam waar het vanaf 24 mei is te zien in het Rijksmuseum. Als in 2019 de renovatie en de uitbreiding van De Lakenhal klaar is, krijgt het werk een plek in de permanente tentoonstelling  van het museum.

 

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×