(Foto's: Raffaella Ammazzini).

Rode Kruis 117 keer in actie tijdens Leiden Marathon

Het Rode Kruis Leiden heeft afgelopen zondag tijdens de Leiden Marathon 117 lopers en omstanders bijgestaan. Er werden lopers en bezoekers opgevangen met klachten als schaafwonden, blaren, uitputting uitdroging.

Bij de finish van de marathon is ook een loper gereanimeerd en naar het ziekenhuis vervoerd. Zijn toestand werd later die avond stabiel genoemd.

De vrijwilligers van het Rode Kruis waren verdeeld over negen vaste EHBO-posten en zeven mobiele teams op het parcours. Ook waren er vrijwilligers voor de logistiek en de radiocommunicatie actief. Voor het eerst werd het Rode Kruis Leiden bijgestaan door de Medische Dienst van het Nederlandse Rode Kruis.

In totaal waren ruim 70 Rode Kruis vrijwilligers betrokken bij de inzet. De afdeling Leiden werd hierbij ondersteund door vrijwilligers van de afdelingen Katwijk, Duin & Bollenstreek , Gouda, Haaglanden en Amsterdam.

Geslaagde samenwerking

Inzetleider Kevin van Wiggen en Projectleider Evenementen Cor Kiers zijn tevreden. “De samenwerking met de politie en geneeskundige hulpverlening verliep goed en ook het contact met de Marathon organisatie was prima. Het was een geslaagde dag voor de lopers, omstanders en onze vrijwilligers.”

Rode Kruis Leiden

Het Rode Kruis Leiden e.o. bestaat uit ruim 200 vrijwilligers. De hulpverleners bieden (nood)hulp aan de inwoners van regio Leiden en omstreken bij rampen en evenementen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×