(Foto: PR).

Leidse turnster in voorselectie Europees Jeugd Olympisch Festival

De 14-jarige Leidse turnster Juliëtte Pijnacker is door bondscoach Gerben Wiersma geselecteerd voor de trajectselectie van het Europees Jeugd Olympisch Festival (EJOF). Het EJOF wordt deze zomer in het Hongaarse Györ gehouden.
Pijnacker turnt bij de Amsterdamse eredivisievereniging Turnz Amsterdam Gymnastics, die met vier turnsters in de trajectselectie vertegenwoordigt is. De trajectselectie bestaat uit zeven turnsters, waarvan er uiteindelijk drie afreizen naar Hongarije.
In aanloop naar het EJOF zullen nog een aantal stages volgen en staan er nog twee grote wedstrijden op de kalender. De eerste wedstrijd is op zaterdag 10 mei in Gent bij de Flanders International Team Challenge, de tweede is op zaterdag 17 juni op het NK. Het definitieve EJOF team wordt eind juni bekend gemaakt.

Het Europees Jeugd Olympisch Festival  is bedoeld om sporttalenten tot en met 18 jaar kennis te laten maken met de gebruiken van de Olympische Spelen en ze te stimuleren om door te gaan met hun sport. Op het evenement zijn alleen Olympische sporten vertegenwoordigd. Het festival vindt op de twee jaar plaats en net als bij de echte Olympische Spelen is er een zomer- en een wintereditie.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×