(Foto: PR).

Internationale studente wint filmwedstrijd Student en Stad

De internationale studente Anna Carey heeft de finale van de filmwedstrijd Student en Stad gewonnen. Zij ontving de hoofdprijs van 1.500 euro uit handen van wethouder Robert Strijk. Carey was één van de zeven finalisten. De tweede prijs ging naar Ward Zeijl en Dahran Çoban. De derde prijs ging naar Pepe van de Kerkhof.

de finale vond gisteravond plaats in een vol Trianon. Daarbij waren veel studenten en ouders aanwezig waren om te genieten van een spannende en leuke avond met onder meer saxofonist Kasper Uleman en cabaretier Tom Lash. Het was aan de vakkundige jury, bestaande uit een afgevaardigde van de Universiteit Leiden, Leiden International Film Festival en Leiden Marketing, een winnaar te kiezen. Zij werden bijgestaan door het commentaar van twee middelbare scholieren die vanuit hun eigen perspectief de zeven inzendingen beoordeelden.

Lang juryberaad

De jury had het zwaar. “Het was erg lastig om een winnaar te kiezen”‘, aldus wethouder Strijk die de prijs mocht uitreiken. “Niet alleen het aantal inzendingen is enorm omhoog gegaan deze tweede editie, ook de kwaliteit van de inzendingen was enorm goed. Ik ben er enorm trots op dat we dit nu al met elkaar zo hebben weten te realiseren.’”

Over waarom juist Carey de finale wint, geeft jurylid en directeur van Leiden Marketing Martijn Bulthuis aan: “De inzending van Anna was pakkend, snel en heeft heel veel laten zien van zowel het studentenleven alsook de stad. Daarnaast liet Anna ook de regio zien, stad aan de kust. Dat vonden wij een absolute plus, zeker voor internationale studenten. We hopen natuurlijk aankomende studenten te inspireren om naast hun studiekeuze ook te kijken naar de stad en regio.”

De filmwedstrijd die voortkomt uit het convenant student en stad werd voor de 2e keer georganiseerd door de promotiecommissie van de Plaatselijke Kamer van Verenigingen (PKvV). Zij riepen begin maart studenten op mee te doen aan de filmwedstrijd waarbij gevraagd werd Leiden te filmen door de ogen van de student. De winnende filmpjes zullen worden gebruikt door Leiden Marketing om Leiden als studentenstad nog beter te profileren.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×