Niels Lootsma won vorig jaar de Open Leidse Tenniskampioenschappen (Foto: Joan Godyla).

62e Open Leidse tenniskampioenschappen starten maandag bij Roomburg

Volgende week worden de Intersport Twinsport Open Leidse Tenniskampioenschappen gehouden bij Tennisclub Roomburg. De Leidse club organiseert het toernooi voor de 62e keer en ook dit jaar reizen tennistoppers uit het hele land af naar Roomburg. Onder de deelnemers bevinden diverse oud-winnaars van het toernooi evenals tientallen spelers uit de top van het Nederlandse tennis.

Lijstaanvoerders
Bij de heren doen dit jaar maar liefst drie spelers uit de nationale top-10 mee aan de Open Leidse. De plaatsingslijst
wordt aangevoerd door tweevoudig toernooiwinnaar en voormalig Nederlands kampioen Jasper Smit (nummer 4 van Nederland), drievoudig winnaar Bart de Gier (7) en rijzende ster Jelle Sels (9).

Bij de dames zijn de hoogst geplaatste speelsters Chayenne Ewijk (nummer 9 van Nederland), Rosalie van der Hoek
(14), Jaimy-Gayle van der Wal (17) en eerdere winnares Mandy Wagemaker (18).

Toernooiweek
De kwalificaties voor het hoofdtoernooi worden gespeeld op maandag 17 en dinsdag 18 juli, het hoofdtoernooi begint op woensdag 19 juli. De finales vinden plaats op zondag 23 juli. De wedstrijden van het Nationaal Ranglijst Toernooi worden tussen 10.00 en 20.00 uur gespeeld en zijn de hele week gratis toegankelijk voor publiek.

Sinds 1955
De Open Leidse Tenniskampioenschappen worden sinds 1955 gespeeld op Roomburg, daarmee is het met vier sterren genoteerde Nationaal Ranglijst Toernooi het oudste van Nederland. Naast het prestigieuze tennistoernooi in de categorie 1 wordt van zaterdag 15 juli tot en met zondag 23 juli ook een Open Toernooi in de categorieën 3 tot en met 7 gespeeld.

Gedurende het toernooi kunnen op www.tcroomburg.nl de wedstrijdschema’s en dagprogramma’s geraadpleegd worden.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×