(Foto: Paul Hofmeister, Rode Kruis Leiden).

Rode Kruis haalt 30.600 euro op in collecteweek

Het Rode Kruis Leiden en omstreken heeft in de collecteweek van 10 tot en met 25 juni 30.600 euro opgehaald. Met de opbrengst kan het Rode Kruis directe hulp geven aan mensen die het hard nodig hebben, zoals eerste hulp en noodhulp bij rampen of grote calamiteiten.

Paul Hofmeister en Ron Ruygsrok van het collecteteam zijn tevreden over het verloop van de collecteweek. “Het is elk jaar weer spannend hoeveel mensen willen collecteren en hoeveel geld we ophalen. Maar ook dit jaar was het enthousiasme groot: mensen die spontaan van hun fiets afstapten om geld te geven en collectanten die ondanks soms moeilijke persoonlijke omstandigheden, erop stonden om voor het Rode Kruis geld op te halen.”

Het Rode Kruis Leiden en omstreken kan met de opbrengst ook extra directe hulp bieden bij veel evenementen door vrijwilligers te leveren. Bijvoorbeeld bij wedstrijden van ZZ Leiden, 3 Oktboberfeesten, Leiden Marathon en de Lakenfeesten. Het Rode Kruis beschikt over een biketeam dat bij veel van deze evenementen wordt ingezet. Ook zetten veel vrijwilligers zich in voor ouderen en allochtonen. Zij organiseren onder andere taallessen in het gebouw aan de Apollolaan. Dankzij de opbrengst van de collecteweek kan het Rode Kruis Leiden al deze lokale activiteiten met volle inzet blijven voortzetten.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×