(Foto's: AS Media).

Brandweer druk met kat in de boom

Maandagavond heeft een kat de gemoederen flink bezig gehouden in Leiderdorp. Zowel de Leiderdorpse als Leidse brandweer hadden hun handen vol aan het beestje dat hoog in een boom was geklommen en er niet meer uit wilde komen.

Rond 22.45 uur werd eerst de Leiderdorpse brandweer gealarmeerd vanwege de kat die al enkele uren in een boom aan de Van Lennepdreef zat. De brandweer van Leiderdorp heeft in eerste instantie geprobeerd om het bange huisdier met een grote ladder uit de boom te halen. De kat klom echter steeds hoger en dus bood de ladder geen soelaas.

Uiteindelijk werd de brandweer van Leiden ingeschakeld om de kat met behulp van een autoladder uit de boom te halen. Dat lukte, waarna de kat weer kon worden herenigd met haar gelukkige baasje. De langdurige reddingsoperatie trok veel bekijks van buurtbewoners.

 

112 Sleutelstad Leiderdorp


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×