Poëziebus doet Leiden aan

Van 4 tot en met 13 augustus rijdt de Poëziebus met daarin 24 podiumdichters uit Nederland en België door de lage landen om zoveel mogelijk mensen te verwonderen met hun kunsten. De bus stopt op de route in vijf Nederlandse en vijf Belgische steden. Morgen staat de bus in Leiden.

De meereizende dichters vormen een zeer volledige afspiegeling van de podiumdichtkunst in ons taalgebied. Alle leeftijden, genres, achtergronden en ervaringsniveaus zijn vertegenwoordigd. De Poëziebus is een reizend gezelschap van jaarlijks wisselende podiumdichters uit Nederland en België. De dichters verzorgen gratis toegankelijke optredens én workshops op openbare plaatsen.

Programma Leiden
12:00 – 13.30 uur: Optredens met muzikanten (Stationsplein)
14:00 uur: Workshops (Buurtmuseum Leiden Noord)
16:00 uur: Interactieve poëzieroute (start bij Islamitisch Centrum Imam Malik, vervolg bij Tuincomplex Ons Buiten)
19.30 – 21.30 uur: Poëziemanifestatie (Koornbrug)

Workshops
14.30 uur – 15.15 uur: Inleiding Chinese poëzie (Anne Sytske Keijser, Universiteit Leiden / Leiden University, vakgroep Chinees)
15.30 uur – 16.30 uur: Schrijven en performen (Maartje Smits)

De deelnemende podiumdichters van 2017 zijn:
Gorik Verbeken // Shanna de Ruiter // Martin Beversluis // Cissy // Hidde Moens // Adriána Kóbor // Kay Slice // Marjan De Ridder // Arno Moens // Heidi Koren // Tijdelijke Toon // Sam Hoeck // Jeroen Naaktgeboren // Anne-Fleur van der Heiden // Jooz // Petra Van den Berghen // Gerard Scharn // Siebrand // Rellieatuur // Daan Janssens // Eline Crols // Joz Knoop // Giovanni Baudonck. De presentatie is in handen van Gert Vanlerberghe.

Alle optredens van de Poëziebus zijn gratis toegankelijk. De bundel met gedichten van alle busdichters is te koop via de website: www.poeziebus.nl, waar ook een heus tourshirt of de tourhoodie is te bestellen.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×