DIOK-legende Kees Koemans met DIOK1-speler Robin Moenen. (Foto: RC DIOK).

Buitenlandse stage voor Leids rugbytalent Robin Moenen

Leidenaar en DIOK-speler Robin Moenen gaat deze maand een week stage lopen bij de Jersey Reds, een profclub uit de Engelse rugbycompetitie op het eiland Jersey. Deze buitenlandse stage wordt mogelijk gemaakt door DIOK in het kader van het ‘Kees Koemans Scholarship’ dat hiermee een nieuwe impuls krijgt.

Moenen, 21 jaar oud en speler van DIOK 1, zit op dit moment in de voorselectie voor het Nederlands rugbyteam. Tussen 2010 en 2014 maakte hij deel uit van de nationale selectie jeugdteams U16 t/m U19. In 2013 bereikte hij met zijn team voor Nederland een sportief hoogtepunt door het winnen van het Europees kampioenschap voor jeugdspelers onder 18 jaar.

Vanaf zijn vroegste jeugd speelt Robin Moenen al bij RC DIOK. DIOK-bestuurslid Edwin van Diemen toont zich heel blij over de stage die DIOK voor Robin mogelijk heeft kunnen maken: “Zijn uitverkiezing is het gevolg van zijn prestaties binnen én buiten het veld, en daar zijn wij als club zeer trots op! Het is uitzonderlijk dat een speler van
Robin’s leeftijd op de eerste rij van de zogenaamde scrum (loosehead prop) al op het hoogste niveau kan meedraaien. Robin bewijst zijn talent keer op keer; bij DIOK en in de Nederlandse selecties waarin hij speelde en speelt.”

Kees Koemans Scholarship
Het ‘Kees Koemans Scholarship’ is medio jaren 90 gestart. Naamgever van dit stimuleringsfonds voor talentvolle rugby-ers is de legendarische DIOK en Nederlands rugbyteam-speler Kees Koemans. Koemans’ rugbycarrière bestreek drie decennia, van 1971 tot 1994, en hij wordt door vriend en tegenstander gezien als één van de allerbeste ‘1e-rijers’ die Nederland gekend heeft. Sinds het begin van het Kees Koemans Scholarship hebben meer dan 10 jonge rugbyers van DIOK kunnen profiteren van buitenlandse stages in Engeland, Frankrijk en Zuid-Afrika.

Kees Koemans is tegenwoordig mede-eigenaar van het familiebedrijf BN Auto’s uit Nieuwe-Wetering. De ‘Kees Koemans Scholarship’-stage van Robin Moenen is mogelijk gemaakt door Van Diemen Sloop- en Grondwerken en Marcel van Loon Timmerwerken, allebei bedrijven uit Leiden.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×