Toneelgroep Al Dente brengt spookverhalen op begraafplaats

4

In augustus-september, aan het begin van het nieuwe culturele seizoen, speelt Toneelgroep Al Dente Spookhazen & Ander Gespuis, een collage van volkse vertellingen uit de Lage Landen. Spookhazen is een eerbetoon aan de eeuwenoude verteltraditie in Nederland en Vlaanderen.

Honderden verhalen en liederen zijn opgetekend en te boek gesteld, in talloze vormen en varianten. De inhoud ervan is soms pittig en meedogenloos, maar minstens even vaak luchtig en kolderiek. Vertellingen en anekdotes over mysterieuze hazen, over boosaardige kabouters, over jongens die uit de hemel komen vallen en over gloeiende treinen met mensen zonder hoofden.

Artistiek leider Jos Nijhof plakte een brede selectie van teksten aan en door elkaar tot een bonte collage waarin ze worden opgediend in een onversneden vorm, niet verkleuterd en versuikerd, en steeds vanuit een unieke, ‘aldenteske’ invalshoek.

Voor de opvoeringen van Spookhazen vond Al Dente in Leiden een buitengewoon geschikte locatie, namelijk de begraafplaats aan de Groenesteeg in Leiden, waar voor het publiek een overdekte tribune wordt geplaatst. In de openlucht, in een bomenrijke omgeving, vol historie en mysterie, komen de oude verhalen optimaal tot hun recht.

De opvoeringen van Spookhazen vinden plaats van donderdag 31 augustus tot en met zaterdag 16 september, steeds om 20.15 uur. Voor verdere informatie, speeldata en reserveringen: www.aldente.nl.

Delen
Venetië van het Westen - waterpendel

4 reacties

    • Het woord ‘spookverhalen’ in de titel hierboven is misleidend, Martine. Het gaat om verhalen die van generatie op generatie zijn doorverteld. Soms spannend, soms gek, soms grappig, maar nooit respectloos, voor niemand.

Je bent nu offline