(Foto: PR).

Dubbelconcert Peak District Youth Wind Band en Harmonie Voorschoten

De Harmonie Voorschoten treedt komende zaterdagavond samen op met het Engelse jeugdorkest ‘Peak District Youth Wind Band’, een regionaal orkest dat bestaat uit 40 jonge getalenteerde muzikanten uit het Peak District in Derbyshire.

Onder leiding van dirigent Gareth Widdowson spelen zij een uitdagend repertoire dat varieert van klassieke muziek en originele blaasmuziek tot film- en showmuziek. Deze zomer maakt Peak District Youth Wind Band een tournee door Nederland waarbij zij in verschillende plaatsen optreden, waaronder Voorschoten.

Op deze avond brengt het orkest werken van onder andere Clare Grundman, Shostakovich, Gustav Holst en muziek uit de film ‘How to Train Your Dragon’ en de musical Les Miserables. Harmonie Voorschoten zal een selectie uit haar eigen repertoire ten gehore brengen, waaronder muziek van Duke Ellington, Stevie Wonder, Queen en Adele.

Beide orkesten sluiten af met een gezamenlijke finale.

Het bijzondere optreden vindt plaats in het Kruispunt aan de Schoolstraat 2 in Voorschoten. Aanvang is 20.00 uur, entree is gratis. Wel is er na afloop een collecte voor een vrijwillige bijdrage.

Cultuur Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×