Beschonken schipper speedboot na achtervolging aangehouden

De waterpolitie heeft donderdag een dronken schipper na een kilometerslange achtervolging aangehouden. Agenten zagen de speedboot met hoge snelheid over de Zijl bij Warmond varen. De boot werd naar de kant gedirigeerd, maar wat een routinematig bekeuringsgesprek had moeten worden, liep heel anders toen de agenten de schipper wilden laten blazen.

Toen de man doorkreeg dat  hij een alcoholtest moest afleggen, stapte hij snel weer in zijn boot en ging er vol gas vandoor. Na een achtervolging die begon op op het water van De Zijl bij Warmond en eindigde op de wal van Kaageiland, werd de verdachte uiteindelijk met behulp van pepperspray aangehouden.

De verdachte blies 715 ug/l. Dit is ruim drie keer de maximum toegestane hoeveelheid voor een gevorderde bestuurder. Op het water gelden dezelfde alcoholregels als op de weg.

De man kreeg een proces-verbaal voor alle geconstateerde overtredingen. De officier van justitie zal beslissen of het vaarbewijs van de verdachte wordt ingevorderd.

112 Sleutelstad Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×