GroenLinks raadslid Yvonne van Delft en Chris Hudson van de Leidse Kring van Tandartsen. (Foto: Chris de Waard).

Een kwart van de Leidse kinderen is nog nooit bij de tandarts geweest

Een kwart van de Leidse kinderen onder de achttien jaar komt nooit bij de tandarts. Leiden scoort daarmee slechter dan het landelijk gemiddelde dat met ruim 20 procent ook al niet zo laag is. GroenLinks-raadslid Yvonne van Delft vindt dat het beter kan. Zij wil dat de gemeente samen met de Leidse Kring van Tandartsen en ziektekostenverzekeraar Zorg en Zekerheid optrekt om kinderen en hun ouders bij de tandarts binnen te krijgen. Samen met Chris Hudson van de Leidse Kring van Tandartsen kwam Van Delft naar de studio van Sleutelstad om uit te leggen waarom het zo belangrijk is dat kinderen regelmatig hun tanden laten controleren.

Gerry van Bakel sprak met GroenLinks raadslid Yvonne van Delft en Chris Hudson van de Leidse Kring van Tandartsen.

Hudson zegt dat veel ouders niet weten dat tandartsbezoek voor kinderen gratis is en dat ouders vaak zelf ook bang zijn voor de tandarts en daarom hun kinderen niet meenemen. Van Delft zegt dat het doel is om 2% meer kinderen bij de tandarts over de drempel te helpen, wat neer komt op 400 kinderen.

Hudson en Van Delft zeggen beiden dat ze ouders en kinderen willen prikkelen en verleiden om gezondere keuzes te maken, goed te poetsen en bij de tandarts te komen voor controle. Hudson zegt dat het belangrijk is dat kinderen al op jonge leeftijd leren om goed voor hun tanden te zorgen omdat het melkgebit het fundament is voor het blijvend gebit.

Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×