Gezochte man vlucht met trein naar Lammenschans

Donderdagochtend zagen agenten op het Schuttersveld een scooter over de stoep rijden. De bestuurder werd staande gehouden en aangesproken op zijn rijgedrag. Hij leek eraf te komen met een waarschuwing voor de overtreding, maar vertoonde dermate zenuwachtig gedrag dat de agenten hem toch maar even door de molen wilden halen.

Toen er naar zijn rijbewijs werd gevraagd, vertelde de scooterrijder dat hij dat niet bij zich had. Vervolgens gaf hij een valse naam op. De agenten hadden dat in de gaten en wilden hem aanhouden. Daarop ging de man er als een haas vandoor.

Op het Schuttersveld rende hij zonder te kijken de weg over en werd daarbij aangereden door een auto. Daarbij kwam hij ten val, maar wist snel op te staan en rende het station in. Daar sprong hij op perron 1 in een trein die op het punt stond om te vertrekken.

Agenten hebben zich vervolgens opgesteld op de eerste paar stations. Dat waren Leiden Lammenschans en Alphen aan den Rijn. Op station Lammenschans rende de man de trein weer uit en werd daar opgewacht door een motoragent. Toen hij weer probeerde om er vandoor te gaan werd hij met behulp van pepperspray ingerekend.

De man bleek te rijden zonder rijbewijs. Bovendien werd hij gezocht door de recherche en moest nog 15 dagen de cel in.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×