(Foto's: Ingezonden door getuige van de aanrijding).

Dronken bestuurder dreigt met mes na ongeval op A4

Dinsdagmiddag heeft er op de A4 bij Leiden een aanrijding plaatsgevonden tussen een vrachtwagen en een bestelbusje. Het busje kwam daarbij in de vangrail terecht. Automobilisten die het ongeluk zagen gebeuren en de bestuurder van het busje te hulp wilden schieten, kregen de schrik van hun leven.

Toen twee van hen het portier van het busje openden, werden ze door de chauffeur van de verongelukte bestelbus met een vlindermes bedreigd. “Hij zwaaide met het mes in onze richting en dreigde dat hij ons aan zou vallen als we dichterbij zouden komen,” zegt één van hen, een 32-jarige Leidenaar die achter het busje reed toen het mis ging. “Ook gaf hij aan een einde aan zijn eigen leven te willen maken. Tegelijkertijd rolde er een half gevulde fles wijn uit de bus die kapot sloeg op de snelweg.”

De chauffeur was volgens de getuigen zichtbaar onder invloed. toen de man desondanks probeerde te starten om weg te rijden greep de Leidenaar samen met een eveneens te hulp geschoten automobilist uit Rotterdam in. Ze wisten het mes uit de hand van de chauffeur te slaan en hem in het busje te overmeesteren, naar buiten te trekken en tegen de grond te werken. De chauffeur verzette zich daarbij in eerste instantie hevig, maar bleef uiteindelijk op de grond liggen. Enkele ogenblikken later arriveerde de Leidse politie met meerdere auto’s. Agenten namen de man over en voerden hem af.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×