GIF in Naturalis, bereidheid delen onderzoeksresultaten en zwaartekrachtsgolven

Deze week in de uitzending van Science071: een verslag van redacteur Bryan van den Berg over de nieuwe tentoonstelling in Naturalis genaamd GIF en Mariska Kret gaat in gesprek met redacteur Hidde van Slooten over de bereidheid voor het delen van wetenschappelijke resultaten. Verder het laatste wetenschapsnieuws met redacteur Bryan van der Berg over zwaartekrachtsgolven, 30 dagen in bed voor onderzoek en paddo’s. Redactrice Ilse ter Haar heeft het in het wetenschapsnieuws over botschroeven, online daten en orgaanhandel.

Het museum Naturalis is een hele tijd gesloten geweest. Nu nog is er maar een beperkt deel van het museum open, maar leuk nieuws; sinds 14 oktober is er eindelijk weer een tentoonstelling geopend! De tentoonstelling heet GIF! Onze Leidse Alumnus, Naturalis-onderzoeker en gif -expert dr. Freek Vonk neemt je mee in de wereld van het gif. Je maakt kennis met allerlei levende dieren: slangen, spinnen, kikkers… Maar ook planten en mineralen kunnen giftig zijn. Freek en zijn collega-onderzoekers leren je via filmpjes meer over het nut en de noodzaak van onderzoek naar gif. Onze redacteur Bryan van den Berg was op 13 oktober bij de preview van de tentoonstelling aanwezig. 

 

 

Redacteur Bryan van den Berg heeft het deze week in het wetenschapsnieuws over zwaartekrachtsgolven, 30 dagen in bed voor onderzoek en paddo’s. Luister hieronder het fragment terug.

 

 

De wetenschappelijke wereld is een competitieve wereld. Ondanks dat zijn wetenschappers vaak bereid hun resultaten te delen met collega’s. Want in de wetenschap borduur je immers vaak voort op andermans onderzoek. Maar geldt dat delen voor zowel mannen als vrouwen? Een team van Leidse en Oostenrijkse wetenschappers ontdekte dat vooral mannelijke wetenschappers met elkaar hun resultaten delen. Vrouwen delen hun werk veel minder.  Je hoort dr. Mariska Kret in gesprek met onze redacteur Hidde van Slooten over de bereidheid van wetenschappers om hun onderzoeksresultaten te delen.

 

 

Redactrice Ilse ter Haar heeft het deze week in het wetenschapsnieuws over botschroeven, online daten en orgaanhandel. Luister hieronder het fragment terug. 

 

Leiden Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×