Wethouder Paul Laudy maakte alvast de eerste selfie met de 'rotzooiopruimers'. (Foto's: Reane van Kleef).

Gemeente Leiden start ludieke campagne tegen zwerfafval

De gemeente Leiden start vandaag met de ludieke campagne ‘Ruim je RRRRotzooi op!’ tegen zwerfafval. Twee weken lang lopen ‘rotzooiopruimers’ door de stad om mensen te vragen hun afval gewoon in de vuilnisbak te gooien. Wie een selfie met de rotzooiopruimers maakt kan mooie prijzen winnen zoals een ritje op een veegwagen. De eerste selfie was alvast voor wethouder Paul Laudy.


Reanne van Kleef sprak met wethouder Paul Laudy over de nieuwe campagne.

Per dag wordt er in Leiden 200 kilo aan zwerfafval opgeruimd. “Dat is meer dan een gemiddeld gezin per jaar aan afval produceert”, zegt wethouder Laudy. “Leiden gaat heel erg vooruit de afgelopen tijd, maar tegelijkertijd kan de stad nog een stuk schoner. wij werken daar als gemeente keihard aan, maar we willen graag dat iedereen z’n best doet. Dat kan door gewoon je eigen rotzooi op te ruimen en daarom beginnen we vandaag met deze campagne.”


Reanne van Kleef sprak met coördinator zwerfvuilprojecten Marcel van Westerhoven van de gemeente Leiden over zwerfafval in Leiden.

Hoewel een volledig zwerfafvalvrije stad altijd het streven zal zijn, is dat geen realistisch doel. “In feite is de lat natuurlijk zo hoog dat we naar nul willen, maar we hebben nu niet echt een getal in gedachten dat we willen bereiken. Wel een letter”, legt co√∂rdinator zwerfvuilprojecten Marcel van Westerhoven van de gemeente Leiden uit. “Je hebt A+ en A kwaliteit, dan zou de stad echt brandschoon zijn. Wij gaan nu in eerste instantie voor B kwaliteit. Dan ligt er nog wel wat afval, maar dat is acceptabel.”

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×