(Archieffoto: Chris de Waard).

Verkoop zelfbouwwoningen Toussaintkade in 2018 van start

De gemeente Leiden en Steenvlinder hebben donderdag de koopovereenkomst van het schoolgebouw aan de Toussaintkade en de omliggende grond. Hiermee kan Steenvlinder starten met de ontwikkeling van de buurt met ruim tachtig kluswoningen en zelfbouwkavels. De verwachte start van de verkoop is in het najaar van 2018. Er komen 25 kluswoningen beschikbaar voor statushouders die in Leiden wonen.


Reanne van Kleef sprak met wethouder Paul Laudy over de zelfbouwwoningen aan de Toussaintkade.

Steenvlinder maakt het op de Toussaintkade mogelijk dat mensen hun eigen huis kunnen bouwen, in kluswoningen in het voormalige schoolgebouw en zelf bouwen op vrije kavels. “Op deze locatie komt alles samen waar het bij zelfbouw om gaat: kluswoningen en zelfbouwkavels voor iedere portemonnee”, zegt Hans Sparreboom, directeur van Steenvlinder. “Als mensen hun eigen huis gaan bouwen zien we bovendien dat op een organische manier veel diversiteit en woonplezier ontstaat.”

Statushouders

De nieuwe buurt bestaat straks in totaal uit ruim tachtig woningen, zowel kluswoningen en nieuwbouwkavels. Hiermee komt er veel diversiteit in de samenstelling van huishoudens (zoals starters en gezinnen) en in de bouwstijlen. Bijzonder aan het project is dat 25 kluswoningen in de bestaande bebouwing en het monumentale schoolgebouw beschikbaar komen voor in Leiden woonachtige statushouders.

Wethouder Paul Laudy (Bouw): “Ik ben blij met het plan van Steenvlinder. We krijgen er weer een zelfbouwbuurt bij waar mensen hun eigen droomhuis kunnen bouwen, helemaal naar eigen smaak en inzicht. Dit plan is extra bijzonder omdat ook Leidse statushouders hier een stap maken en kunnen bouwen aan hun thuis.”

Start verkoop

De verwachte start van de verkoop is in het najaar van 2018. De kluswoningen en kavels worden eerst ‘klus-‘ en ‘bouwrijp’ gemaakt door Steenvlinder, waarna de kopers begin 2020 kunnen starten met het bouwen van hun eigen droomhuis.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×