Leidenaar vast op verdenking van ontucht met minderjarigen

De raadkamer van de Haagse rechtbank heeft vandaag het voorarrest van een 37-jarige man uit Leiden met 60 dagen verlengd. De man die als inval-arts bij drie verschillende praktijken werkte, wordt verdacht van ontucht met drie minderjarige meisjes in de privésfeer, het maken van afbeeldingen van ontklede kinderen en ook van het heimelijk filmen van ontklede patiëntes in de praktijken waar hij werkte. De man werkte overigens niet in Leidse praktijken.

Op donderdag 5 oktober deden de ouders van een van de meisjes aangifte van ontucht tegen de 37-jarige Leidenaar. De politie startte direct met een onderzoek. Dit leidde op dinsdag 24 oktober tot zijn aanhouding. Sindsdien zit hij vast en is de verdenking uitgebreid met een mogelijk tweede en derde geval van ontucht met een meisje in de privésfeer.

Experts van de politie onderzoeken in beslag genomen gegevensdragers van de man, zoals computers en telefoons. Inmiddels zijn daarop heimelijke opnames aangetroffen van onderzoek aan ontklede patiëntes in drie huisartsenpraktijken. De verdachte was daar tijdelijk werkzaam. De praktijken zijn of worden hierover geïnformeerd. Hetzelfde geldt voor de patiëntes die op de beelden staan. Daarnaast wordt onderzocht of er ook sprake is van grensoverschrijdend gedrag in andere huisartsenpraktijken in de Randstad waar de verdachte inviel.

Burgemeester Lenferink heeft naar aanleiding van de mededelingen die het Openbaar Ministerie vandaag heeft gedaan over de ontuchtzaak een brief gestuurd aan de Leidse gemeenteraad. Hij schrijft daarin dat ontuchtzaken waar kinderen bij betrokken zijn altijd voor veel boosheid en verdriet zorgen bij de ouders van slachtoffers, het gezin van de verdachte en andere betrokkenen.

“Het feit dat de verdachte als inval-huisarts werkzaam is, maakt deze zaak extra lastig,” vindt de burgemeester. “Het onderzoek is voorlopig nog niet afgerond en er zijn nog veel onbeantwoorde vragen.” Lenferink stelt verder dat er aandacht is voor de drie slachtoffertjes en hun ouders. In het belang van zowel de slachtoffers als het strafrechtelijk onderzoek is hij verder terughoudend bij het verstrekken van nadere informatie.

112 Sleutelstad Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×