Op Kerstavond is er weer twee keer een Kerstnachtdienst in de Pieterskerk. (Foto: PR).

Kinderkerstfeest en Kerstnachtdienst in Pieterskerk

‘Wie begint er nog met liefde aan een kind’ is dit jaar het thema van de Kerstnachtdienst op 24 december in de Pieterskerk. Voorganger is dominee Rob Visser, stadspredikant uit Amsterdam. Visser: ‘Het thema helpt ons om de goede toon te vinden. De toon van de engelenzang. De engelen zouden gezongen hebben ‘Ere zij God in den hoge’ en van ‘mensen, in wie God welbehagen schept’. Wat moet je nou met dit soort fraaie woorden in een wereld vol onbehagen? Wat bezielt God om auteur te willen zijn van de Kerstgeschiedenis? Of hebben wij het verhaal een beetje naar onze hand gezet? Het is goed om een harde noot te kraken en ons te realiseren, dat Kerst ons op het andere been wil zetten. Het tegendraadse been, waardoor we hoop blijven koesteren voor elkaar en de wereld. Tegen beter weten in.”

Mezzosopraan Hanneke Tichelaar zal met het Arpeggio Trio in beide Kerstnachtdiensten een muzikale bijdrage leveren. Voor de trouwe bezoekers van de nachtdiensten is zij geen onbekende: de afgelopen jaren is ze vaker te horen geweest in de Kerstnachtdiensten. De reacties van destijds waren aanleiding om haar nogmaals te vragen. Jeroen Pijpers bespeelt het orgel en er zijn koperblazers.

Vanwege de grote belangstelling zijn er twee nachtdiensten: om 20.30 uur en om 22.30 uur. Beide vieringen hebben dezelfde inhoud en samenstelling. Een kwartier voor aanvang begint de samenzang. Net als vorig jaar zijn er geen toegangskaarten nodig.

De Kerstavond in de Pieterskerk is er voor jong en oud. Kinderen zijn welkom bij het Kinderkerstfeest. Het eeuwenoude Kerstverhaal wordt tijdens het Kinderkerstfeest uitgespeeld door kinderen en naverteld door Matthijs de Jong, bijbelvertaler bij het Nederlands Bijbelgenootschap. De Jong: “Als bijbelvertaler breng ik de verhalen tot leven in onze eigen taal. Het Kerstverhaal is een van de mooiste bijbelverhalen. God wil de wereld redden. Maar om het kwaad te overwinnen stuurt hij geen machtig leger, maar een baby. Dat prachtige verhaal van Jozef en Maria en het kindje in de voerbak brengen we op Kerstavond tot leven, met kinderen die de rollen spelen. De boodschap: Gods liefde is sterker dan zwaarden en legers. Liefde is het mooiste dat we hebben in het leven. Maar je vergeet dat zo snel. Met Kerst staan we er bij stil: alles begint met liefde.”

Het Jeugd Symfonieorkest Rijnstreek zorgen voor de muzikale omlijsting. Aanvang: 18.30 uur.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×