(Foto: Emile van Aelst - archief)

Sportief en stoer het nieuwe jaar inluiden

Op nieuwjaarsdag een verfrissende duik nemen beperkt zich niet tot de kustplaatsen. De Leidse regio biedt maar liefst twee plekken waar mensen hun Oudejaarsavondkater kunnen wegspoelen. De Tuin van de Smid vraagt minimaal 20 mensen hun tenen in het water te komen steken in het polderwater van Park Cronesteyn en wie zin heeft kan het een uur later nog eens dunnetjes overdoen in het Valkenburgse Meer.

De Tuin van de Smid hoopt op minstens 20 sportievelingen die om 12.00 ’s middags te water willen gaan in de sloot. Een duik nemen wordt afgeraden, een sprong en een plons is meer op zijn plaats. Er is kleedruimte, een verfrissende douche en warme chocolademelk of glühwein om weer een beetje op te warmen. Graag aanmelden, want het evenement kan pas doorgaan als er minimaal 20 mensen meedoen. Aanmelden kan via info@detuinvandesmid.nl. Kijk voor actuele informatie op Facebook eventpagina van Tuin van de Smid.

Bij Brasserie Buitenhuis aan het Valkenburgse Meer wordt om 13.00 uur het startschot gegeven voor de openingsduik van het jaar. Ook daar is warme chocolademelk om weer op temperatuur te komen. Meer informatie op de website van Brasserie Buitenhuis.

De oudste nieuwjaarsduik staat op conto van de Canadezen die in 1920 in Vancouver begonnen met deze traditie. In Nederland sprongen mensen voor het eerst in zee op Nieuwjaarsdag in 1960 in Zandvoort. In 2012 deden in heel Nederland 36.000 mensen mee aan een van de 89 nieuwjaarsduiken die in het land werden georganiseerd.

Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×