De Otterschelp, een soort die 15 jaar geleden niet werd gevonden aan de Katwijkse kust. (Foto: PR).

IVN regio Leiden organiseert gratis strandexcursies

De Strandgroep van IVN regio Leiden organiseert zaterdag 20 januari een gratis strandexcursie aan de Katwijkse kust. Tijdens de excursie leren deelnemers over het zeeleven dat aanspoelt. De volgende strandexcursies in Katwijk zijn op zaterdag 3 februari en zaterdag 3 maart. Aanmelden voor de excursies is niet nodig.

Volgens de organisatie is het door de stormen van de afgelopen maanden en de kou een goede periode voor een excursie. Behalve losse kleppen worden er nu ook dubbele kleppen gevonden, vaak met het schelpdiertje er nog in. Zoals bijvoorbeeld levende Amerikaanse zwaardschedes (‘scheermesjes’), zaagjes en nonnetjes.

De excursie start 20 januari om 11.30 uur en duurt anderhalf tot twee uur. Er wordt verzameld op parkeerterrein Noordduinen, Noordduinseweg in Katwijk aan Zee, op de hoek bij de KNRM-loods.

Tips van de organisatie: kom op de fiets of neem een pinpas mee voor de parkeerautomaat en trek extra warme kleding aan. extra informatie kan worden opgevraagd bij Ellen van der Niet via 06-51852893 of ivnstrand@outlook.com.

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×