Project van Omalief genomineerd voor een Appeltje van Oranje

0

Het project ‘Elke beperking is een verrijking‘ van de Leidse stichting Omalief is genomineerd voor een Appeltje van Oranje. Het project heeft als doel om mensen met een beperking vooral niet uit te sluiten van deelname aan onze maatschappij. Initiatiefnemer Mustafa Kus vindt dat deze mensen juist van grote waarde zijn en een verrijking vormen van onze samenleving. Begeleid door jongeren van Omalief maken ze wenskaarten en souvenirtjes die ze vervolgens uitdelen op locaties als winkelcentra of verzorgingstehuizen. Hiermee zorgt het project voor een positieve en warme sfeer. “Zo voelen ze zich meer gewaardeerd”, aldus Kus.

Het Oranjefonds bekroont jaarlijks de jongere generatie, tot 35 jaar, die het initiatief hebben genomen om zich in te zetten voor (kwetsbare) anderen. Tot en met 17 januari kan iedereen stemmen op één van de 40 genomineerde projecten. De beste 10 strijden daarna verder voor het Appeltje van Oranje. De prijs van € 15.000,= en een bronzen beeldje gemaakt door Prinses Beatrix in mei uitgereikt door de beschermvrouwe van het Oranje Fonds: Koningin Máxima.


Robbert Beurse sprak Mustafa Kus over het project en de nominatie.

Klik hier om je stem uit te brengen op Elke beperking is een verrijking

Delen
LeidenWalk

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Over de auteur

Robbert Beurse

Verslaggever en inwoner van Zoeterwoude. Maakt radio in de Leidse regio sinds 1995.

Deze site gebruikt cookies. Lees meer over onze cookies.