Een vliegende tackle van Eric Barnas die met Ilie Greeve  de aanval van Oemoemenoe stopt. (Foto's: Els Barnas, tekst: Welmoet Lugt).

DIOK neemt ruime winst me uit Zeeland

Na de weergaloze wedstrijd van DIOK afgelopen week tegen RC Waterland was het dit weekend de beurt aan het Zeeuwse Oemoemenoe. Oemoemenoe, nummer vier in de hoogste rugby competitie in Nederland, is in eigen huis altijd een geduchte tegenstander. Maar de Leidse rugbyers hadden geen moeite met de ploeg uit Zeeland, er werd met 3-38 overtuigend gewonnen. DIOK staat nog steeds tweede in de kampioenspoule, met één punt achterstand op koploper RC Hilversum.

Vlak na de aftrap ontvangt DIOK een penalty, die door Pierre Mounal met gemak tussen de palen wordt geschoten, 0-3. De wedstrijd is geopend en het spel gaat op en neer over het veld. Beide ploegen tasten elkaar af en gunnen elkaar geen ruimte om te scoren door goed verdedigend werk. De spanning bouwt zich op. Pas in de 20e minuut worden er weer punten op het scorebord gezet. De scheidsrechter kent ditmaal een penalty toe aan Oemoemenoe binnen schootsafstand van de palen. Het resultaat is dat de ploegen weer gelijk staan, 3-3. Vier minuten later scoort captain Ross Bennie-Coulson de verlossende try uit een line out. Ook de conversie wordt benut, 3-10. Hierna komt Diok los. Nog geen tien minuten later is het weer raak. Bennie-Coulson maakt de try uit een maul welke volgt uit een line out. Ook deze conversie wordt raak geschoten door Pierre Mounal, 3-17. Vlak voor rust completeert Ross Bennie-Coulson zijn loepzuivere hattrick. Hij legt, wederom vanuit een line out en opvolgende maul, de bal voor de derde maal over de lijn. Een volgende succesvolle conversie volgt, de rust wordt ingegaan met een stand van 3-24.

Winst voor DIOK
De tweede helft in het Zeeuwse Middelburg start met een prachtige team try van DIOK. De bal gaat door diverse handen en Tom Altink is uiteindelijk degene die scoort en Pierre Mounal converteert, 3-31. Oemoemenoe komt maar niet door de uitstekende verdediging van Diok. Het is wederom Diok wat een mooie aanval opzet en Robbin van Wijk scoort zijn eerste try voor de Leidse hoofdmacht. De conversie is raak en de stand is uitgelopen naar 3-38. Na veelvuldige kleine overtredingen rondom de ruck is de scheidsrechter het zat en een gele kaart voor DIOK is het gevolg. Diok speelt verder met een man minder, waar Oemoemenoe geen gebruik van weet te maken. De verdediging van Diok tegen het fysiek sterke Oemoemenoe houdt stand. Het spel komt wel weer meer in evenwicht, maar geen van de ploegen komt tot scoren in de laatste 30 minuten. De wedstrijd wordt afgefloten en de eindstand is 3-38.

Stand in de Ereklasse kampioenspoule
De stand in de poule blijft gelijk. RC Hilversum won van RC Waterland en blijft aan de leiding met 15 punten, gevolgd door DIOK met 14 punten. ’t Gooi nam ook de winst mee uit Sassenheim en behoudt daarmee de derde positie in de competitie met 13 punten. Zaterdag 27 januari speelt DIOK thuis tegen ’t Gooi.

Verwachtingen overtroffen
“Vandaag was er een mooie overwinning tegen een zeer fysiek spelend Oemoemenoe”, vertelt Andy Egonu, head of Rugby van DIOK, lachend. “De jongens hebben mijn verwachtingen overtroffen vandaag. Om 5 punten binnen te slepen bij Oemoemenoe thuis is een enorme prestatie. We hebben met karakter gespeeld en we hebben ervoor gezorgd dat ze geen enkele try konden scoren. Deze week gaan we ons goed voorbereiden en we kijken uit naar een weer een zware match tegen ’t Gooi volgende week”.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×