(Archieffoto: Reanne van Kleef).

Opnieuw verlies voor De Zijl Zwemsport

Het was een prachtige reeks: acht overwinningen op rij voor De Zijl. Vorige week ging het echter mis tegen Polar Bears en ook deze zaterdag verloor de ploeg van coach Ron van der Harst, nu met 15-13 bij Schuurman BZC in Borculo.

Drie kwarten lang was het een gelijk opgaande wedstrijd. Na drie keer acht minuten was het namelijk 9-9 en dus ‘anybody’s game’. Maar het wérd de wedstrijd van BZC, dat in de vierde periode twee keer snel scoorde, waarna De Zijl achter de feiten aanliep en die niet meer kon achterhalen, een ultieme poging met twee doelpunten van Stan van Ruiten ten spijt.

In de eerste periode was er geen vuiltje aan de Twentse lucht voor de Leidse ploeg. Menno Dalmijn opende de score en met doelpunten van Omar Qachach, Adam Maklari, Tom Nederend en Stan van Ruiten werd het 2-5 bij de eerste pauze. Die voorsprong verdween echter snel. BZC opende het tweede kwart met drie doelpunten en dus was het weer gelijk: 5-5. Via Mark Visser ging De Zijl toch nog met een voorsprong naar de kleedkamer: 5-6.

Direct na de rust gaf een doelpunt van Omar Qachach wat meer lucht, maar in één klap werd De Zijl de adem afgesneden. BZC scoorde vier keer op rij en nam dus de regie van het duel helemaal over. Adam Maklari scoorde daarna twee keer, maar het was een laatste poging de winst te pakken. In het vierde deel heerste de thuisploeg, die uiteindelijk met 15-13 won.

De Zijl zakte door het verlies voorlopig naar de zesde plaats op de ranglijst met drie punten achterstand, maar een wedstrijd minder gespeeld, op de nummer vier Polar Bears. Die vierde plek levert aan het einde van de reguliere competitie thuisvoordeel op in de eerste ronde van de playoffs.

Schuurman BZC – De Zijl 15-13 (2-5, 3-1, 4-3 en 6-4).
Doelpunten De Zijl: Stan van Ruiten 3, Adam Maklari 3, Tom Nederend 2, Omar Qachach 2, Mark Visser, Menno Dalmijn en David Spijker.